Goed en wel in Australia

Nu we eindelijk goed en wel zijn aangekomen in Mackay en ook nog beschikking over werkend internet hebben werd het wel eens tijd voor een berichtje.

Na ons afscheidsfeestje drie weken geleden kregen we het ineens heel druk, alles inpakken, afscheid nemen, alles regelen en op 9 augustus vertrokken we dan daadwerkelijk richting Australië.

kangaroes!

Op de eerste vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur hebben we niet heel veel vrienden gemaakt denk ik, Koen is niet zo dol op stilzitten, en dat laat hij ook horen ook. Gelukkig hadden we een heerlijk hotel om even vijf daagjes bij te komen. Luuk en Koen vonden het geweldig. Twee van die blonde kindjes trekken ook wel heel veel aandacht. We kregen heel vaak de vraag of ze een tweeling waren?!

veel bekijks in Kuala Lumpur

Wel heerlijk om nog even vakantie te vieren, lekker niks te hoeven, lekker te eten etc, maar het was ook wel heel spannend om daarna echt door te vliegen naar Australie!

Die vlucht gedroegen de jongens zich voorbeeldig, wat een verademing en op het vliegveld stond Piers, onze contactpersoon die alles voor ons geregeld had, al op ons te wachten.
De eerste week zaten we in Brisbane, daar zou ik een aantal dagen introductie cursus hebben en we hadden ook lekker de tijd om de stad te verkennen.

Alleen wilde Luuk niet geloven dat we nu dan echt in Australie waren, nog geen krokodil of kangaroe gezien. Tja, toen zijn we maar naar een kangaroe reservaat gegaan zodat hij ze met eigen ogen kon zien, en zelfs kon voeren.

Alleen dachten wij uit het natte Nederland te zijn ontsnapt, begint het daar ineens te regenen! en zelfs dagen achter elkaar. Het was jaren geleden dat dat gebeurd was en er zijn enorme water tekorten, dus iedereen was blij, maar voor ons toch een beetje Jammer.
Brisbane is trouwens een stuk groter dan bv Amsterdam, maar het doet heel dorps, heel gemoedelijk aan. Iedereen is ook supervriendelijk en behulpzaam, niet te geloven.

Die intro cursus was trouwens wel bijzonder, ze hadden voor mij gewoon allemaal afspraken gemaakt met mensen die iets belangrijks konden vertellen, over de aboriginals, het huisartsgenootschap, belastingen in Australie, etc.

En na een week vlogen we verder naar Mackay! de plek waar het echt gaat gebeuren. De praktijkmanager haalde ons op bij het vliegveld, had ook al kinderstoeltjes voor in de auto geregeld en zo gingen we op pad naar onze eerste verblijfsplaats, de arts die mij inwerkt heeft een dubbelhuis, waarbij de onderste verdieping volledig zelfstandig is en daar mogen wij wonen. We kregen meteen een gezellige maaltijd met haar en onze kinderen bijelkaar, leuk om zo te starten. Het huisje is echt vlak bij het strand en heeft een zwembad in de tuin! wauw!. En natuurlijk palmbomen, mooie blauwe hemel, echt een tropisch paradijsje. Toch jammer dat ik ook moet werken.

Als snel ben ik gaan inwerken, heel spannend in het begin, maar daar zal ik de volgende keer wat meer over vertellen.

We gaan in ieder geval proberen af en toe wat op deze blog te zetten en het is natuurlijk altijd leuk om reacties of mailtjes terug te krijgen.

koenstaatlos.jpg

3 thoughts on “Goed en wel in Australia

 1. Floor

  Hoi ‘familie overzees’
  Die foto in Kuala Lumpur is echt briljant!
  Fijn dat de introcursus zo goed was. In tegenstelling tot wat ik aan de telefon zei: de hittegolf in het midden oosten lijkteer over: een hele beschaafde 30 graden wordt nu voorspeld. Dat scheelt!
  Enne Koen staat wel los, maar wel op z’n kant…..
  Geniet van zon, zee en een beetje werken.
  Liefs,
  Floor

 2. Peter van Hasselt.

  Wat spannend!! Is het makkelijk foto’s op de weblog te zetten? Dan ben ik daar heel benieuwd naar!
  We houden wel contact
  Peter

 3. Marieke van der Sluijs

  Lieve Sanne, Jaap, Luuk en Koen,

  Wat goed, een website! En erg leuk om de eerste verhalen te horen. Een zwembad in de tuin, dat zullen de kinderen wel heerlijk vinden. Ik ben heel benieuwd naar hoe het werken daar je bevalt. Ik ben inmiddels bezig met mijn co-schap chirurgie, even wennen aan de sfeer (en ik zal geen chirurg worden) maar ik zie en doe wel veel nieuwe/interessante dingen.

  Groetjes, Marieke

Comments are closed.