een eigen huisje…

Dag allemaal,

De Australiers doen nogal moeilijk als je spullen het land in wil brengen, er mag niks van zand, stof, spinnenwebben of wat dan ook aan zitten want dan heb je een probleem. We hebben ons dus helemaal suf gesopt de laatste week in Nederland (met speciale dank aan Floor), zelfs een hogedrukreiniger gekocht en afgelopen vrijdag was dan het moment van de waarheid. Men had alles uit onze container gehaald en de douane kwam de boel inspecteren. Daar trekt men een paar uur voor uit en je moet er nog flink voor betalen ook. Maar gelukkig, alles is helemaal goedgekeurd!!!!

Dus we kunnen nu echt naar ons nieuwe huisje gaan verhuizen, wat zal het raar zijn om hier al onze eigen spulletjes weer te hebben. Inmiddels zijn we ook de nodige spullen gaan kopen, wasmachine, koelkast, broodrooster (de enige manier om het brood een beetje eetbaar te maken) en natuurlijk een echte BBQ. De BBQ is groter dan wat we in Nederland hadden, maar voor Australische begrippen is hij klein, het wordt het baby model genoemd. En ook de koelkast is enorm, 80 cm breed en 180 hoog. Echt alles is hier groot. We vroegen of de tafel van 1*2 meter er ook in een kleinere maat was, ik geloof dat ze dat toch wel heel vreemd vonden, een tafel van een bij twee meter is toch niet groot?! Volgende week woensdag komt de verhuiswagen voorrijden dus dan gaan we echt verhuizen.

De kinderen gaan inmiddels ook naar de opvang, we hebben een gastouder gevonden die zelf ook twee kinderen heeft en een paar daagjes op onze jongens let. Luuk zijn Engels gaat met sprongen vooruit, zo schattig, als hij naar de wc moet zegt hij “toilet please”, hij kan al zelf appelsap bestellen als we op een terras zitten. Koen loopt inmiddels echt helemaal los, hij waggelt gezellig overal naar toe. En hij geniet ook helemaal van het heerlijke eten hier, gekookte garnalen vindt hij helemaal geweldig. Luuk vindt het wel leuk om ze te pellen, maar wil ze helaas toch niet proeven. Het wordt al een echte Ozzie, als hij zwaait zegt hij Bye ipv dag.

Inmiddels zijn we nu dan goed en in ons huisje aangekomen en moe van al het uitpakken in inrichten dus we beperken ons tot een verzameling foto’s

voorkanthuisje.jpg

zwembad.jpg

woonkamer.jpg

tuinhuisje.jpg

koenenluukdora.jpg

garnalenmonster.jpg

bugenkoen.jpg

strandjaapluuk.jpg

En dit zijn de echte Australische Possums (ook wel buidelrat genoemd) en die vinden het erg gezellig op en onder ons dak

buidelrat.jpg

Tot zover voor nu,
Groetjes uit het zonnige Australie!

4 thoughts on “een eigen huisje…

 1. Maartje

  Oh wow, ziet er mooi uit. Gaaf die palmbomen in de tuin! Die beesten onder het dak zou ik wat minder blij mee zijn maar altijd beter dan zo’n 8-potig monster. 😛 Ok, en die garnalen gruwel ik van. Brrrrrr, Koen eet ze bijna rauw op volgens mij?!? (of hoort dat?)

 2. Louise

  Ziet er heel gaaf uit! Met name dat zwembad met die palmbomen er omheen! Het strand lijkt ook oneindig… Lastig om ook nog “gewoon” te moeten werken in zo’n vakantie omgeving.

 3. Mariette

  Ik begrijp dat ze het nederlands zand niet willen. Ze hebben genoeg. Waar is die foto met Jaar en Koen van die oneindige zandbak genomen? Wat prachtig. Jullie huis ziet er vertrouwd uit met die prachtkasten. Maar de tuin—paradijsje. geniet ervan!

 4. Liedeke

  Hoi Sanne,

  ja, dat is wel heel erg lang geleden. Wat een mooie website hebben jullie en wat geweldig dat de stap naar Australië nu echt gezet is. Ik heb eens even rondgekeken hier en dan lees ik dat het niet altijd makkelijk is (bijv. niet het gewenste huis) maar de ervaring als geheel lijkt me heel bijzonder. Leuke foto’s van Luuk en Koen!

  Ik mail niet alleen vanwege de website, maar ook over iets Lourdes-gerelateerds. Het beheer van de rode ruitjes-website ligt volgens mij nog altijd bij jullie en wij zouden die site graag een keer uit de lucht hebben, omdat er inmiddels zoveel veranderd is, dat het geen representatief beeld meer geeft. Zouden jullie ons daarbij kunnen helpen? Alvast bedankt!

  Groetjes uit regenachtig Groningen,
  Liedeke

Comments are closed.