Sinterklaas?!

Iedereen is hier druk bezig met de voorbereiding voor de kerst, overal zijn al kerstlunches en diners, en volgende week komt de kerstman aan in Mackay.

Alleen kan ik nog niet echt in de kerststemming komen met dertig graden en palmbomen. Bovendien moet natuurlijk eerst Sinterklaas nog langs komen. Zou hij Mackay weten te vinden, het ligt niet echt op de route tussen Amersfoort en Amsterdam? Inmiddels hebben een aantal andere Nederlandse gezinnen met kleine kinderen ontdekt en ik heb uit betrouwbare bron vernomen dat hij het eigenlijk wel leuk vindt, zo’n tropisch uitstapje dus volgens mij gaat het wel goed komen. Bovendien hebben we net een website ontdekt waar we gewoon chocolade letters en pepernoten kunnen bestellen ( www.itsalldutchtome.com.au. Zelfs beschuiten of hagelslag kunnen we weer gewoon bestellen.

Op het werk inmiddels goed nieuws, er komt een nieuwe arts in januari en die heb ik al eerder ontmoet, het is een leuk mens en ze is een prima huisarts, dus dat zal een hele verademing zijn. Bovendien werkt ze al een aantal jaar in Mackay dus ook voor de praktische dingen (naar wie verwijs je, hoe zijn bepaalde dingen georganiseerd) zal ik veel aan haar hebben. De Indiase collega is er (helaas) nog steeds. Hij mag geen patienten meer helemaal alleen zien en hij heeft al wel veel bij geleerd, maar ik ben er nog steeds niet heel enthousiast over. Hij heeft een proefperiode van drie maanden gekregen en dan wordt er beslist wat er gaat gebeuren. Ik ben benieuwd.

En het allerbelangrijkste zou ik bijna vergeten, het mangoseizoen is begonnen! Die heerlijk zoete sappige mangos hier hebben echt helemaal niks te maken met wat in Nederland onder de naam mango wordt verkocht. Dat wordt de komende tijd mangosap, mangoijs, mangoyoghurt, mango cheesecake, mangosalade en wie weet wat me nog meer allemaal verzinnen.
Groetjes uit het warme Australie!

4 thoughts on “Sinterklaas?!

 1. Maartje

  He broerlief. Inmiddels is het bijna kerst hoor en heb je het nog steeds in je log over de goedheilig man. Hoe vieren ze nou kerst in Oz? Hebben jullie een boom? Cadeautjes? Kerstman in wintertenue?

 2. Theo uit Bilthoven

  Bedankt voor jullie kerstkaart. We zijn blij dat het goed met jullie gaat.
  Over de Sint hoef ik het niet meer te hebben (zie hierboven).
  Vrees wel, bij nadere bestudering van jullie adres (maar toen was onze kerstkaart al weg…) dat er wat ontbreekt? Er staat nergens Mackay.
  Straat + nummer en Queensland zal wel niet voldoende zijn geweest.
  Maar we gaan een keertje skypen, dat staat al jaren op de computer hier maar nog nooit gebruikt. Of misschien kunnen we iChatten???

 3. sanne Post author

  We wonen in Eimeo, dat is een een buitenwijk van Mackay, en dat staat dus ook in ons adres in plaats van Mackay. Dus als je dat erbij gezet hebt, dan zou het goed moeten gaan.
  En probeer het chatten maar eens! Het is hier 9 uur later dan bij jullie.
  Groetjes

Comments are closed.