kerst!!

In de lunch gisteren dacht ik, kom, ik ga even een broodje kopen. En dan loop je naar buiten, het is bloedheet, ruim dertig graden inmiddels, en dan zie je ineens een kerstkoortje compleet met rode mutsen kerstliedjes zingen. Het blijft toch een beetje raar.
Van een van de collega’s kreeg ik het advies om met kerstmis de airco op de allerhoogste stand te zetten, gordijnen dicht, kaarsjes aan en een enorme kalkoen klaarmaken. Dat was wat zij altijd deed.

Luuk heeft het ook al helemaal begrepen. Vorige week hebben we dan toch maar zo’n plastic kerstboom gekocht, om een of andere vage reden hebben ze hier geen echte kerstbomen. Nadat we hem versierd hadden vroeg ik wat er nog onder de kerstboom moet, hij heeft tenslotte een Dick Bruna kerststal. Met een stralende lach zei hij ” Kadootjes!” Tja, ik dacht dat we er dit jaar nog mee weg zouden komen, maar helaas.

Het zal wel raar zijn, zo’n kerst zonder familie en vrienden, dat wordt vast veel skypen en bellen. Gelukkig zijn er hier in Australie veel mensen die de kerstdagen niet met de familie doorbrengen dus uiteindelijk gaat het nog druk worden met de kerstdagen, we hebben zelfs uitnodigingen af moeten slaan. En de praktijk gaat dicht tussen kerst en nieuwjaar dus we gaan lekker genieten van de vrije dagen en de mooie natuur hier.

Verder gaat het hier zo zijn gangetje, inmiddels hebben we een tweede auto gekocht! Wie had dat ooit gedacht, maar het is toch wel heel erg handig, met name dat Jaap de kinderen kan ophalen als ik nog langs het ziekenhuis moet na mijn werk. Vanaf het nieuwe jaar gaan de jongens naar een andere kinderopvang. Het gastgezin was aan de andere kant van de stad hier dus dat was een beetje lastig. Alleen zo’n wat grootschaligere kinderopvang op zijn Australisch is toch wel wennen. Het doet allemaal ontzettend ouderwets aan, in sommige opzichten zijn ze echt in de jaren vijftig blijven hangen. Luuk en Koen zijn al even met Pappa wezen wennen en dat leken ze wel leuk te vinden. Ze krijgen ook eten op de opvang, mashed potatoes en pea’s, of kidney pie! Dat is wel wat anders dan een boterhammetje met kaas. Ik ben heel benieuwd hoe dat ze gaat bevallen.

Maar eerst nog even lekker een weekje vakantie met zijn allen, veel mango’s eten, bbq’en op het strand en in het zwembad afkoelen.

1 thought on “kerst!!

  1. Maartje

    Kijk, ik word op mijn wenken bediend. 🙂 Maar ze gaan dus echt in de bloedhitte met zo’n gekke muts op hun hoofd lopen??? Die lui zijn niet wijs! Nou ja, het is maar wat je gewend bent he. Hier kwamen de schoolkinderen vanochtend om half 8 langs met bellen, fluiten, deksels en wat nog meer lawaai kan maken. Zal ook wel een of andere traditie zijn. En dat je na 10 uur ‘s avonds niet meer mag douchen vanwege de herrie maar wel weer om 6 uur de wasmachine aan mag zetten blijf ik ook erg raar vinden. We zitten ook echt nog niet in dat ritme maar dat zal wel goedkomen als de kids om 8 uur op school moeten zijn (nu liggen we tot 8 uur in bed 😮 ).
    Maar goed, een witte kerst zit er hier ook niet in. Het is wel frisjes (rond het vriespunt) maar geen nieuwe sneeuw meer gevallen sinds vorige week. Moeten we maar een stukje richting de echte bergen rijden met onze sleetjes. Daar ligt in overvloed! 🙂

Comments are closed.