Een nieuw jaar!

Inmiddels is er weer een nieuw jaar begonnen, wat gaat de tijd snel. Voor het eerst kerstmis in de zomer vieren, en ook echt op zijn Australisch dus met kadootjes onder de boom, Luuk vond het prachtig. En zodra Koen ergens een Kerstman zag riep hij vol enthousiasme “ho ho hooo”. Wel erg schattig.
kerstkadootjes.jpg

En op eerste kerstdag was er voor de verandering eens geen strak blauwe hemel maar grauw en grijs. Vervolgens begon het met regenen en dat heeft het vier dagen aan een stuk gedaan, ongelooflijk veel water kwam er naar beneden. Hier was men er blij mij, maar ik werd er na een poosje toch wel chagerijnig van. Gelukkig is het wel warm dus de kinderen speelde lekker in het water en de modder toen het regende.

modder1.jpg

regenkerst.jpg

Deze foto’s zijn op eerste kerstdag genomen toen we met allerlei Australiers kerst aan het vieren waren.

Oud en nieuw wordt hier ook veel rustiger gevierd, geen vuurwerk in de vrije verkoop maar een groot vuurwerk door de gemeente georganiseerd. Wij waren met drie nederlandse gezinnen en Luuk had veel plezier met zijn vriendje Max op de trampoline

tramolinemaxenluuk.jpg

En inmiddels zijn we weer rustig aan het nieuwe jaar begonnen, het ziet er naar uit dat de Indiase collega de praktijk gaat verlaten en aanstaande maandag zal er een nieuwe huisarts starten dus dat zal het werken wel iets makkelijker maken. Hier hebben ze ook een soort huisartsen post en inmiddels is mijn registratie als arts zo aangepast dat ik daar vanaf nu ook mag (moet?) werken dus aanstaande woensdag heb ik mijn eerste nachtdienst, ik ben heel benieuwd. Je bent dan ook het eerste aanspreekpunt voor de patienten die in het prive ziekenhuis zijn opgenomen dus ik hoop maar dat er niet al te spannende dingen gebeuren want in principe werk je alleen. Gelukkig is er wel altijd een reserve arts die je op kunt roepen als het te druk wordt of gewoon als je hulp nodig hebt.

En over drie weekjes gaan we voor het eerste echt op vakantie, daar heb ik ook enorm veel zin in. We gaan naar Tasmanie en behalve de vlucht en een huurauto hebben we nog niks geregeld, we zien wel hoe het wordt en wat we gaan doen.

En voor mensen die ons post willen sturen, op onze kerstkaart waren we vergeten de plaatsnaam Eimeo erbij te zetten. De meeste dingen lijken toch nog wel aan te komen met wat vertraging. Maar bij deze nog een keer ons complete adres:
12 Mackenzie Street
Eimeo, 4740 QLD
Australie

2 thoughts on “Een nieuw jaar!

Comments are closed.