Nieuwe dokters


GeoTagged, [S21.14751, W149.16820]

Gelukkig is het nu dan eindelijk echt zover, twee nieuwe dokters in de praktijk! En hier wordt er dan meteen een reclame campanje in de locale krant georganiseerd. Ik heb al genoeg patienten dus ik mocht me een beetje achterin de foto verstoppen. Het is wel heel fijn om meer artsen te hebben want we waren maar met twee huisartsen afgelopen jaar. Er waren nog wel twee andere artsen maar die deden alleen maar ‘ occupational health’ een soort arbo artsen dus. Dus elke keer als mijn collega vakantie had kwam alles op mij neer en had ik het een beetje te druk. De nieuwe artsen zijn Ejaz, een pakistaanse arts die eerst in engeland gewerkt heeft en vervolgens hier in het ziekenhuis en nu huisarts wil worden. Hij is nog heel jong en net getrouwd met een engelse. Dokter joseph is net aangekomen uit de philipijnen waar hij al jaren al huisarts heeft gewerkt, en hier een nieuwe start maakt met zijn vrouw en drie kids. Ik ben heel benieuwd, ik had verwacht het een stuk rustiger te krijgen, maar dat valt tegen ( of mee, het is maar hoe je het bekijkt want ik word per patient betaald). De voorkeur voor een vrouwelijke arts is hier toch wel heel erg sterk. Maar het maakt het wel een stuk makkelijker om eens wat meer vrij te nemen.