Swine flu

Helaas zit het er weer op, we zijn weer onderweg naar huis. Om half zes de taxi want het vliegtuig zou al om 7 uur ‘s ochtends vertrekken. Maar helaas, er was iets niet goed met de papieren ( a glich in the paperwork?!) dus anderhalf uur later vertrokken we pas.
Morgen weer aan het werk, ik ben heel benieuwd wat ik aan ga treffen. We hebben inmiddels namelijk bijna 300 gevallen van swine flu, mexicaanse griep en men denkt dat men de verspreiding nog kan stoppen. Dus wij huisartsen worden geacht iedereen met een snotneus te gaan testen voor swine flu!! Vergeet vooral niet dat het hier herfst is dus snotneuzen hoogseizoen. En dan moeten we bij een mogelijk geval ons eerst beschermen: mondkapje, chirurgische jas met lange mouwen, bril, en natuurlijk handschoenen. Gelukkig alleen bij de mensen die contact hebben gehad met swine flu geval of die van “overseas” komen. Anders is alleen mondkapje en handschoenen genoeg.
Er zijn al allerlei scholen gesloten en duizenden mensen zijn in quarantaine omdat ze contact met een geval hebben gehad. Ondertussen lijken de gevallen zich per dag te verdubbelen dus ik denk dat dit al heel snel onhoudbaar wordt. Maar we zullen het zien. In mackay zijn er tot nu toe nog geen gevallen, maar in melbourne vrij veel dus wie weet 🙂

2 thoughts on “Swine flu

  1. Floor

    Wat een gedoe!
    Op het vliegveld in Marokko hadden ze koortspoortjes. Werd ik tegengehouden…..waarschijnlijk koorts van buikloop die ik er had opgelopen. Maar uiteindelijk mocht ik toch door
    Ziet eruit alsof jullie veel lol in Melbourne hebben gehad.
    Groetjes, Floor

Comments are closed.