Onderwaterleven…

Op Magnetic Island hebben we weliswaar niet gedoken (zicht was matig door winderige dagen voordat we kwamen), het snorkelen was absoluut de moeite waard. Ik hen niet superveel foto’s (zonder lood is het toch niet echt handig stil onderwater hangen en van bovenaf worden foto’s meestal niet echt superspannend :-), maar wil toch wel een paar van de beter gelukte plaatjes delen. Ten eerste, een filmpje van een oogvlekhaai:

De volgende foto is denk ik van een gitaarrog maar ik sta open voor suggesties:
gitaarrog

Klein maar niet minder indrukwekkend blijven de naaktslakken (nudibranches), alweer niet zeker wat het precies is, het lijkt wel op een beetje leopard nudibranch maar goed, ook zonder naam is ie mooi, toch?
nudibranch

Tja, de blacktip reefshark van bijna twee meter (althans zo groot leek ie, maar ja, duikers/snorkelaars zijn nog erger dan vissers) staat helaas niet op de foto, de camera niet mee, de inktvisjes zijn niet meer dan schimmen geworden, de starry moray (morene) is niet meer dan een stuk staart:
morene

Het koraal was niet zo kleurrijk, er was ook veel algen en zeegras maar al met al erg mooi gesnorkeld. We gaan hier zeker terug (en er zijn nog heel veel baaien om te onderzoeken).
koraal blijft mooinogwatkoraalzacht