Port Macquarie en Werrikimbe national park

Na een paar heerlijk zonnige dagen zijn we naar Port Macquarie doorgereden op Koen’s zesde verjaardag, taart gegeten bij een restaurantje en als verjaardagskado risk gekocht, het spel dat wij als kind ook veel
Gespeeld hebben.

20120712-151443.jpg

Dit was in de duinen, geweldige zandglijbanen.

Vervolgens gingen we naar Werrikimbe, in de bergen op 1100 meter. Inmiddels was de tent behoorlijk nat vanwege de regen en tegen beter weten in hoopte we dat het in het regenwoud droger zou zijn… De eerste camping was een groep drinkende Australiërs (het was rond lunchtijd) dus we reden toch maar door. De campings in de meer afgelegen national parks hier zijn trouwens een combinatie van
Vlakke plekken, overdekte shelter met vuurplaats en dat is het. Gratis voor wie er wil staan. Supergoed geregeld. De volgende camping was leeg en wij besloten onze tent onder de shelter op te zetten, er was toch niemand en het regende nog steeds. Na een avondmaal van zalm, maïs en aardappeltjes op de bbq werd het donker en steenkoud…net toen we besloten in de tent en slaapzak warm te worden kwamen er nog twee bezoekers, met droog(!) hout voor een vuurtje, het bleken biologen te zijn die elk national park en camping in Australië kenden, heel handig om de rest van de trip te plannen.
De natuur was prachtig, maar wel heel koud, dus volgende stop weer aan het strand…

20120712-152601.jpg

20120712-152626.jpg