Schildpadden

Gisterochtend zijn we naar Mon Repos gereden, 5 uur in de auto voor een weekendje weg… (En dan ben je nog steeds in zuid Queensland).
Maar ik wilde het al jaren want hier is de grootste nestplaats van van de loggerhead turtles van Australië.
Een prachtige heldere avond, bijna volle maan, we hadden ons voorbereid op lang wachten want je wordt met je groep pas het strand op genomen als er iets gebeurt en dan kan soms uren duren (ze geven het 7pm tot 2am en als er dan nog niks gebeurd is heb je pech). Maar we mochten bijna meteen naar het strand en daar zagen we een nest schildpadden uitkomen! Ongelooflijk, ongeveer tachtig kleine schildpadjes die uit hun kuil kruipen naar de zee. Ze volgen licht om de zee te vinden dus we mochten helaas geen foto’s maken. Alleen toen we een van de jonge schildpadjes van dichtbij bekeken werden konden we een foto maken.

20140215-081304.jpg

En natuurlijk, zijn Australisch, een certificaat om te bewijzen dat we dit gezien hebben.

20140215-081746.jpg